Vilken träningsklocka är bäst?

En träningsklocka eller pulsklocka det kan vara bra att ha då du tränar. Vilken som är bäst, det beror lite på. Grejen är att du bör välja en träningsklocka som passar för just det du tränar. Annat du bör tänka på inför valet av en pulsklocka, det är hur ofta du tränar och om den måste vara vattentät. Idag finns det ju de träningsklockor av enklare modell, som bara visar puls och temp så väl som det finns mer avancerade modeller med flera olika smarta funktioner. 

Om du tränar ofta och mycket, så kan det vara värt att investera i en något dyrare träningsklocka med avancerade funktioner.

Varför satsa på en pulsklocka?

Du kanske dels undrar vilken träningsklocka som är bäst, dels varför du ska ha en? Med en pulsklocka eller träningsklocka så kan du på ett bra sätt hålla koll på vad som händer i din kropp då du tränar. Den visar även då du är i viloläge. Så oavsett träningsnivå, så är det inte fel att ha en! Du kan då hålla koll på din puls, både då du motionerar och då du vilar. Du kan då maximera din träning på ett bra sätt. 

Om det är så att du är ute efter att göra din träning mer effektiv, så är det bra att veta vad du har i maxpuls samt vad din vilopuls ligger på. Det finns tester att ta för att ta reda på detta. När du sedan har koll på dessa, så är det enklare för dig att kunna dela in olika träningszoner. Inom dessa zoner kan du sedan ha olika hög puls, för att få ut max av träningen. Du kan även anpassa dig efter vad du har för puls eller brukar ha. Särskilt bra om du ska tävla en viss distans. Då vet du hur du ska anpassa ditt tempo.

Olika varianter av träningsklockor

Det finns lite olika varianter av träningsklocka. Det finns dels då den som även kallas pulsklocka. Den mäter då bland annat din puls samt att den även kan ha GPS. Flera modeller går även att koppla samma med din mobil och app, så att du via den kan se statistik och annan data. Denna är bra att ha om du tränar ofta och mycket.

En annan variant av träningsklocka, det är den som även kallas aktivitetsarmband. Det är då ett enklare armband, som kan mäta din aktivitet under dagen. Sedan finns det olika nivåer. En del har bara stegräknare, medan andra kan ha så att de även mäter puls eller följas med GPS. 

Sedan finns det även så kallade smartklockor, eller smart watches. Denna klocka har ofta många smarta funktioner, som påminner om de som finns i mobiler. Dessa kan ofta även mäta aktivitet, mäta sömn, träning med mera. Även dessa finns i mer eller mindre avancerade modeller. 

Så vilken träningsklocka är bäst nu då? Ja, det är lite upp till dig, vad du är ute efter och vad du vill ha ut av klockan!