Snyggt med lampor från Kartell

kartell lampa

Gillar du att kunna inreda ditt hem med snygga designlampor? Det finns idag flera bra tillverkare av lampor, varav Kartell är en. Du kan hitta din nästa Kartell lampa här. Det var den italienska kemiingenjören Giulio Castelli, som grundade Kartell, i Italien, 1949. Det som Castelli startade med, det var att producera delar av plast, till bilindustrin. Efter det så gick han över till att istället tillverka plastprodukter för hushållet. Sedan kom han att börja designa lampor. 

Kartell lampor är snygga och kännetecknas av bland annat modern design och av högteknologi. Det i kombination med produktion samt nyskapande i plast. Det har funnits många designers som varit med och designat dessa lampor. Bland annat Ron Arad, Antonio Citterio, Michele De Lucchi, Ferruccio Laviani, Piero Lissoni, Vico Magistretti, Enzo Mari, Alberto Meda, Paolo Rizzatto och Philippe Starc.

Populärt med lampor från Kartell

Kartell använder sig av plastmaterial på ett annorlunda sätt. De har verkligen förändrat sättet på hur man kan förstå både kvalitet och design. Kartell lampor har ett exklusivt utseende, trots att materialet i sig är plast. Bland annat finns den snygga Kartell Bourgie bordslampan. Den har en vackert snidad kropp med en elegant skärm. Sedan finns det även andra intressanta lampor inom serier som Kartell Bloom pendlarna, Kartell É pendel, Kartell Ge’ pendel och Kartell Taj bordslampor.

Hitta rätt Kartell lampa

Kartell lamporna, de är kända särskilt för två saker. Det är plast och det är deras färg. Dessa två saker har man valt att kombinera i Kartell lamporna på ett spännande sätt. Designen är samtida samt att den bär även en prägel av italienska rötter. Designen i sig är även modig och speglar konstnärlighet. Det finns en Kartell lampa för alla!

Många av de Kartell lampor som finns idag är kända designikoner världen över. Du kommer därför med all säkerhet känna igen flera av dem.

Två lampor från Kartell som brukar vara efterfrågade det är dels taklampan FL/Y, dels bordslampan Bourgie. Båda dessa lampor mer eller mindre representerar företaget på ett riktigt bra sätt. De är tillverkade i ett hållbart plastmaterial samt att de finns i flera olika, modiga färger. Dessa Kartell lampor har ett spännande uttryck samt ger en bra kontrast i den skandinaviska designen som är populär i många svenska hem.

Vilken Kartell taklampa ska du välja?

Om det är en taklampa från detta märke du är på jakt efter, så finns det många fina i serien FL/Y taklampor. Dessa kan du ha över matbordet, så väl som i hallen eller i sovrummet. De finns i många fina färger så som röd, petroleum, gul och orange. FL/Y taklampor består av en stor plastkupol, så att man kan se själva glödlampan igenom.

Hitta din nästa Kartell lampa

Om du vill köpa dig en snygg Kartell lampa så hittar du ett brett sortiment av dessa hos Lamp24. De har pendellampor, bordslampor och utomhuslampor av detta märke. Sedan har de givetvis en mängd andra snygga lampor av andra tillverkare i sitt breda sortiment på sin hemsida.